Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Innsia av Indre Fosen

Arbeidet med å utvikle Indre Fosen kommune er et samarbeid mellom ansatte, tillitsvalgte og politikere i Rissa og Leksvik. Men innbyggerne skal også være med og forme den nye kommunen.

I prosjektbeskrivelsen til Indre Fosen kommune, er det lagt stor vekt på ekstern kulturbygging og kommunikasjon. 31. mars 2016 vedtok politikerne i fellesnemnda en kommunikasjonsplan (PDF, 843 kB) for prosessen fram til 2018.

Ekstern kulturbygging

Det er ikke bare administrasjon og tjenester som skal få fornyelse i den nye kommunen. Vi skal også skape en ny identitet. Hva vil det si å være en indre fosning? Det vil vi bruke mye tid på å definere sammen med dere innbyggere i tiden framover. Ekstern kulturbygging er en viktig del av arbeidet. Les mer her.

Bygdestafett

28oslo.jpg - Klikk for stort bilde I mars-møtet vedtok politikerne i Fellesnemnda en kommunikasjonsplan for sammenslåingsprosessen. Kommunikasjonsplanen settes i april. Vi vil da sette i gang en kampanje som vil vare ut året. Der inviterer vi dere innbyggere, ansatte, frivillighet og næringsliv til å vise fram bygdene i Leksvik og Rissa. Vi vil bruke de kanalene vi har tilgjengelig til å bli kjent på tvers av dagens kommunegrenser.

 

Hver uke framover vil vi presentere ei ny bygd. Her får dere alle muligheten til å dele bilder og historier fra alle de flotte stedene: Hindrem, Seter, Råkvåg, Leksvik, Hasselvika, Vanvikan, Fevåg, Stadsbygd, Rissa, Skaugdalen og Husbysjøen. Vi vil saumfare hver lille krok for å se hva området i Indre Fosen har å by på.

Visjon og profil

Høsten 2016 og våren 2017 vil vi invitere ansatte og innbyggere med til å utvikle en visjon for Indre Fosen kommune og utarbeide en profil som beskriver den nye kommunen. Ha tegnesakene klare!

Fortellinger fra Indre Fosen

PNostalgisk bilde fra ei strand i Leksvik. - Klikk for stort bilde arallelt med at vi samler inn bilder via sosiale medier, vil vi reise rundt i Leksvik og Rissas bygder og intervjue enkeltpersoner omkring ulike tema. Når Rissa og Leksvik nå skal inn i framtida sammen, ønsker vi også å se litt på vår felles historie – fortalt fra folket. Vi trenger hjelp fra dere til å lete fram de rette personene å intervjue. Vi vil også etterspørre bilder fra bygdelivet de siste 50 år – ut i fra spesifikke tema. Følg med for etterlysninger! Små fortellinger kommer etter hvert på indrefosenkommune.no

Boka om Indre Fosen

Og til slutt vil vi samle bilder fra bygdene, intervjuer og historiske motiver i ei bok som trykkes opp neste år. Dette vil bli folkets fortellinger fra Indre Fosen. Du kan bli med som bidragsyter.

Gjenstander som assosieres med Leksvik og/eller Rissa. - Klikk for stort bilde Er dette Indre Fosen?

Fredag 11. mars 2016 møttes ledere, nestledere og tillitsvalgte i arbeidsgruppene for personal, ekstern kulturbygging og kommunikasjon til felles oppstartsmøte. Alle deltakerne ble utfordret til å ta med en gjenstand som de assosierer med Rissa og/eller Leksvik.

Dette er hva som ble med: Kaffekjele (friluftsliv), fembøring (fiske, hurtigbåt og ferje, historie + teater), loddbok (basar og dugnad), busskort (pendling), Oras-lue (industri og gründerskap), barn og bamse (trygghet og oppvekst) thulittsteinen (spesiell for området, brukes mye i undervisning), potet (landbruk, lokalmat og arbeidsomme folk.)

Les også:

----> Hvordan bli en "indre fosning"?

Sist endret 03.11.2016
Fant du det du lette etter?