Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Verktøy

Klart språk i Indre Fosen

Kari Klepp fra Rissa kommune og Kjersti Lerstad fra Leksvik kommune holder opp to snakkebobler der det står "Klart språk". - Klikk for stort bilde Høsten 2016 startet Leksvik og Rissa kommuner ei språksatsing der målet er at  kommunetekstene skal bli enklere å forstå for innbyggerne.

Sjekkliste for skribenter

Nettkurset "Den gylne pennen"

Synes du skriftlig informasjon fra kommunen er tung å lese? Da er du ikke alene. En av tre har problemer med å forstå offentlige brev og dokumenter. Det vil vi gjøre noe med!

Språksatsing i kommunen

Rissa og Leksvik kommuner har nå fått støtte til å jobbe med klart språk.KS lyste i vår ut en million kroner som alle norske kommuner og fylkeskommuner kunne søke om. Leksvik og Rissa kommuner fikk 50.000 kroner av dette.

Kursing av ansatte

I oktober ble 42 ansatte, fordelt på saksbehandlere og andre som produserer mye tekst i Leksvik og Rissa kommuner, kurset i klarspråk. Se presentasjonen som ble benyttet på kurset her. (PDF, 6 MB)

I etterkant av kurset, vil vi jobbe med tekstene til de ulike enhetene. Målet er at ansatte i Indre Fosen kommune skriver et språk som mottakerne forstår.

Språkprofil

I tillegg til kursing og språkvasking, vil vi også utarbeide en språkprofil for den nye kommunen. Den vil være rettledende for hvordan tekstene fra kommunen skal skrives.

Hva synes du er vanskelig å forstå?

Vi vet at tekster fra det offentlige kan være blytunge. Har du mottatt brev eller lest tekster fra Leksvik og/eller Rissa kommune som er vanskelig å forstå? Tips oss gjerne på e-post kari.klepp@rissa.kommune.no


Noen som kjenner seg igjen? Dette må vi gjøre noe med!

 


 

Sist endret 10.03.2017
Fant du det du lette etter?